Aflevering 6 Gerlos Zell am Ziller 03.12.2017

De Zillertal Arena is bij Nederlanders een van de bekendste skigebieden van Oostenrijk. De Zillertal Arena is de verzamelnaam voor de skidorpen Zell am Ziller, Gerlos en Königsleiten en heeft de beschikking over 143 pistekilometers in twee deelstaten. 

Feitenoverzicht
• 143 km aan pistes
• 52 skiliften
• Familievriendelijk skigebied
• Van Utrecht naar Zell am Ziller 944 km met de auto
• Verlichte dalafdaling in Zell am Ziller
• Bekend van de après-ski in Gerlos
• Langste dalafdaling in termen van hoogtemeters
• Bijna 100% sneeuwzekerheid

Korte geschiedenis

Het familieskigebied Zillertal Arena is ontstaan toen in 1999 de gebieden van Gerlos en Zell am Ziller met elkaar verbonden werden. Sinds de verbinding een feit is, is het skigebied het grootste in het Zillertal. Dankzij de vergroting van het skigebied is ook het toerisme toegenomen. Het aantal overnachtingen is sindsdien bijna verdubbeld. Circa 1,5 miljoen gasten bezoeken per seizoen het skigebied. Onder Nederlanders is het skigebied zeer bekend geworden, mede dankzij het dorp Gerlos.

Familievriendelijk

Het skigebied staat bekend om z’n familievriendelijkheid. Niet alleen zijn de skischolen perfect uitgerust om de hele familie les te geven, ook de voorzieningen in het skigebied zijn erop aangepast. 
In het skigebied vind je bijvoorbeeld de Snake Runs, speciale runs voor kinderen met scherpe bochten, heuvels, tunnels en meer hindernissen. Maar ook vind je er een Speed Check voor kinderen, een funpark voor kinderen en krijgen de kinderen voorrang door speciale kinderingangen bij de lift. 
Neem je de jongste kids mee op wintersport? Dan kun je gewoon skiën, want al vanaf 1 jaar kunnen ze terecht bij de kinderopvang. 

Enkele tips voor in het skigebied

- Moonlight Skiing: enkele keren per skiseizoen organiseert de Zillertal Arena dit evenement waarbij je op de berg luxe dineert om vervolgens onder het licht van de volle maan naar beneden skiet.
- Good Morning Skiing: twee keer per week gaan in maart de liften al om 06.55u open. Echte kilometervreters kunnen zo lange dagen maken. Vooral de eerste uren zijn prachtig, want dan is het nog ontzettend rustig op de piste.
- Skishow in Gerlos: wekelijks showen de skileraren in Gerlos wat ze kunnen in de spectaculaire skishow die op zondag plaatsvindt. Daar moet je heen!
- HöhenFresser-Tour: In een ruk doorskiën van 2500 meter naar 570 meter hoogte. Het kan in Zell am Ziller. Wat betreft hoogtemeters is het de langste afdaling van Oostenrijk.

Meer weten? Ga vooral zelf eens langs!

Partners

Facebook
Rtl Snowmagazine op facebook!
Diks
Bestel jouw auto gemakkelijk online bij Diks.

Volg ons op social media:

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg ons dan op social media voor de laatste updates!