Aflevering 2 Serfaus Fiss Ladis zondag 03-11-2019

SERFAUS-FISS-LADIS                                                            
Tirols Ski-Dimension Serfaus-Fiss-Ladis is een van 's werelds beste skigebieden voor gezinnen.  

Dimensie is een begrip dat in eerste instantie grootte aangeeft. Zo kan men licht denken dat Tirols Ski-Dimension Serfaus-Fiss-Ladis een van de vele grote skigebieden is waarvan het voordeel in eerste instantie is gelegen in een gezamenlijke skipas.

De schitterende wintersportregio Serfaus-Fiss-Ladis met de drie historische dorpen ligt ca. 1400 meter hoog op een zonnige hoogvlakte boven het Inntal in Tirol, omringd door de majestueuze 3000 meter hoge bergen van de Samnaungroep en de Ötztaler Alpen.

460 hectare (162 gemeten en 214 afgelegde kilometer) aan optimaal geprepareerde pistes, 80% van de pistes is besneeuwbaar, 68 liftinstallaties, 52 km loipen en routes, rodelbanen, freeride-hellingen, vele funarea’s en alle varianten van de wintersport staan de wintersporters ter beschikking.

Met de Kinderschneealm, het Murmlipark en Bertas Kinderland, uitstekende skischolen, kinderdagopvang, speciale kinderrestaurants en vele andere gezinsvriendelijke attracties beschikt Serfaus-Fiss-Ladis zeker over het beste winteraanbod voor gezinnen. Door platformen en bedrijven (Skigebiete-test.de, Best Ski Resort, etc.) is het ook al meerdere malen bekroond als meest gezinsvriendelijke regio in de Alpen. Topscores bij de Best Ski Resort Award

In het kader van het onderzoek 'Mountain Management' in samenwerking met de universiteit van Innsbruck zijn 55 topskigebieden in Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Italië beoordeeld. De enquête onder bijna 48.000 skiërs en snowboarders, direct op de piste, resulteerde in topscores voor Serfaus-Fiss-Ladis in de categorie 'aanbod voor gezinnen'. Uit de enquête blijkt dat kinderen en hun ouders de regio erg gezinsvriendelijk vinden. Daarnaast waarderen zij ook de uitstekende skischolen en de bijzondere faciliteiten, zoals de leuke hulpmiddelen, multimediale trails en thematische afdalingen, die in het hele skigebied voor extra comfort en plezier zorgen. Ook in de categorie 'comfort van het transport' staat Serfaus-Fiss-Ladis bovenaan. In z'n geheel neemt de vakantiebestemming in het Oberinntal bij de grote online-beoordelingswebsites in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en de Benelux al jaren de eerste plaats in of ten minste één van de plekken in de top drie.  Drie dorpen – één winterdroom

Hoe zeer Tirols Ski-Dimension zich onderscheidt van de in reageerbuizen ontstane skigebieden, wordt het beste zichtbaar in de drie dorpen van de regio. Serfaus is het oorspronkelijke Tiroolse dorp met een Reto-Romaanse inslag gebleven, ook dankzij de dorpsmetro die ervoor zorgt dat het verkeer in Serfaus rustig is. Wat schoonheid en oorspronkelijkheid betreft, doet het nabijgelegen dorp Fiss niet onder voor haar bekende zuster. Wie de twee dorpen zo naast elkaar ziet liggen op de hoogvlakte boven het Inntal, zou kunnen denken dat het tweelingen zijn.  
Ladis, het derde en kleinste dorp op de hoogvlakte, is dan weer heel nostalgisch. Met een burcht, oude muren en veel flair is Ladis de lieveling van de romantici onder de winterse vrienden. Of je nu Serfaus, Fiss of Ladis tot favoriet kiest, is een kwestie van smaak. Aanvoerbanen met een groot vermogen brengen je vanuit alle plaatsen binnen een paar minuten naar het hart van Tirols Ski-Dimension.  

Het is zo mooi om kind te zijn

Dat geldt in het bijzonder in Tirols Ski-Dimension. Met Bertas Kinderland in Fiss en de Serfauser Kinderschneealm en het Murmlipark midden in het dorp Serfaus beschikt de regio over het beste winteraanbod voor gezinnen met kinderen in de Alpen. Uitstekende skischolen, perfecte dagoppas voor kinderen, drie kinderrestaurants en de Bertas Ski-TV in het familierestaurant Sonnenburg in Fiss, het indianendorp, Funareas, de Fisser holenwereld, een motorsledeparcours voor kinderen, het Murmlitrail, de Berenpiste en nog veel meer zorgen ervoor dat de kinderen hun winterse pret beleven en dat hun ouders ongestoord kunnen skiën en snowboarden.    Meer informatie
Serfaus-Fiss-Ladis Information, A-6534 Serfaus/Tirol, telefoon +43-5476-6239, fax +43-5476-6813, info@serfaus-fiss-ladis.at.

Tom Cruise meets Spiderman 
In Serfaus-Fiss-Ladis maakt een nieuwe binnenspeeltuin het mooie weer.

Het blijkt steeds opnieuw uit enquêtes: van de keuze van de vakantiebestemming over de accommodatie tot de invulling van het programma... als de mooiste weken van het jaar aanbreken, zijn het meestal de kinderen die het voor het zeggen hebben. Want pas als de kleintjes gelukkig zijn, kunnen de ouders echt ontspannen.
In de vakantieregio Serfaus-Fiss-Ladis in het Oberinntal in Tirol is alles afgestemd op het gezin. Met de binnenspeeltuin ‘PLAYIN SERFAUS’ is er deze zomer een nieuwe attractie die voor lachende gezichten zorgt, ook als het weer eens niet mee wil en de zon niet van de partij is.

Waar vroeger de gondel van de oude kabelbaan in Serfaus heen en weer wiegde, bengelen binnenkort klimmers zonder hoogtevrees. Met in totaal elf verschillende muren en lines biedt de klimhal maximale afwisseling. De ene keer moet de lava naar de top van de vulkaan worden gebracht, dan weer draait het om snelheid wanneer twee klimfanaten het tegen elkaar opnemen op de Speed Competition Walls.
Het Spider Web bevindt zich aan de grote glazen voorkant. De twee Geometrix Lines zijn dan weer klimtorens midden in de ruimte. Zo gaat het ook bij het tweede of derde bezoek nooit vervelen en natuurlijk is er voldaan aan de strengste veiligheidsnormen.

Ook de Boulder Room is geen traditionele klimervaring. Het is de bedoeling om een bal door de hele ruimte te bewegen langs verschillende hindernissen, die her en der in het ‘chemielabo’ hangen.
Ook bij de Laser Light Mission komen geduld en behendigheid goed van pas. Het interactieve laserspel doet denken aan spannende scenes uit actie- en spionagefilms als Mission Impossible. De lenige acrobaten moeten zich met de grootste voorzichtigheid tussen de lasterstralen door kronkelen. Dankzij de verschillende niveaus kunnen kinderen van allerlei leeftijden de uitdaging aangaan.

De gigantische softplayspeeltuin maakt dan weer vooral de jongste deelnemers aan de gezinsvakantie gelukkig. Hier vinden ze alles wat hun hartje begeert: actie op de trampoline en de glijbaan, concentratie op de evenwichtsbalk of een duik in het ballenbad. De hellende platformen, draaideuren, balletjessluizen, poortjes en roltunnels zijn verdeeld over maar liefst zes verdiepingen zodat op regenachtige middagen tot 160 kinderen tegelijkertijd kunnen spelen en ravotten.

Het speelparadijs vlak aan het dalstation van de Komperdelkabelbaan in Serfaus is dus net zozeer geschikt voor kleine kinderen als voor tieners. 

Met kinderen in Serfaus-Fiss-Ladis 

Hightlights in Serfaus Fiss Ladis   

Accommodaties  in Serfaus-Fiss-Ladis 

Partners

Sport 2000 Your professional sportshop
Diks Autoverhuur Bestel jouw auto gemakkelijk online bij Diks
Sunweb Zon-, winter- & autovakanties

Volg ons op social media:

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg ons dan op social media voor de laatste updates!